Fokus: Husk at gøre brug af de mange frihandelsaftaler Se mail i ny fane
 
 
 
 
 
 
ToldNyt
Kære læser

Denne udgave af toldnyt byder på en forholdsvis begrænset nyhedsmængde. Tilgengæld kan du finde lidt inspiration til nye tiltag i vores fokusartikel, som denne gang sætter fokus på udnyttelsen af frihandelsaftaler.

Vi nærmer os også det annoncerede brush-up toldseminar, og jeg glæder mig til at få sat nogle ansigter på. Jeg vil gennemgå alt det nye om told, samt det vi har i vente for 2017. Hvis I allerede nu ved hvor mange I kommer, så vil jeg sætte stor pris på en tidlig tilmelding. Læs mere og tilmeld jer her eller ved at besvare denne mail.
 
Seminaret er naturligvis gratis for dig, som modtager af Toldnyt.

Rigtig god fornøjelse.
 
Med venlig hilsen,
Karin-Lis Sinding Jensen
 

Fokusartikel 27. oktober 2016

Husk at gøre brug af de mange frihandelsaftaler

EU har indgået frihandelsaftaler med mere end 60 lande uden for EU, men den seneste opgørelse over Danmarks ti største eksportmarkeder uden for EU – som EU har frihandelsaftaler med – viser at udnyttelsesprocenten stadig er alt for lav. Der er med andre ord stadig mange penge at spare for de danske eksportører.
 
 
 
Tidligere artikler:
 

Overdragelse af varer under end-use ordningen

Overdragelse af varer under end-use ordningen har siden ikrafttrædelsen af den nye EU Toldkodeks givet anledning til en del udfordringer, idet det tidligere T5 eksemplar skulle bortfalde ved overgangen til den nye EU Toldkodeks. Flere medlemslande, herunder Danmark har imidlertid efter forudgående tilladelse fra Kommissionen accepteret at T5 kontroleksemplaret i en overgangsperiode fortsat kunne anvendes. Denne løsning gav dog også problemer, idet ikke alle medlemslande anerkendte anvendelse af T5 kontroleksemplaret.
 
SKAT har derfor nu udgivet en ny blanket 13.041 samt en vejledning til hvordan man fremadrettet og senest 1. november 2016 skal håndtere overdragelse af varer under end-use ordningen.
 

SKAT præciserer anvendelsen af proformafakturaer

  • SKAT præciserer, at proformafakturaer ikke har nogen juridisk værdi, og således ikke kan anvendes ved værdifastsættelse i forbindelse med indfortoldning. Har man ikke den reelle handelsfaktura på fortoldningstidspunktet, kan varemodtager anmode SKAT om en frist på én måned til at berigtige fakturaen. Fristen kan forlænges med 3 måneder ved skriftlig ansøgning. Oplysning om manglende faktura og anmodning om frist til at berigtige fakturaen skal angives i importangivelsens rubrik 44.9. Hvis handelsfaktuen ikke foreligger på fortoldningstidspunktet, skal varemodtager deponere et passende toldbeløb, indtil handelsfakturaen foreligger. Dette er særligt problematisk i forhold til varer, som ønskes indfortoldet under en præferencetoldsats. Læs hele SKATs meddelelse her
 

Ansøgning om bevilling vedrørende status som registreret eksportør for GSP ordningen

  • SKAT har udgivet blanket 13.042, som skal anvendes ved ansøgning om bevilling til at blive registreret som eksportør for GSP ordningen i det nye REX system.
 

Antidumping og tillægstold

  • EU-Domstolen har i sag T-351/13 afvist annullation af Rådets gennemførelsesforordning (EU) nr. 372/2013 af 22. april 2013 om ændring af gennemførelsesforordning (EU) nr. 1008/2011 om indførelse af en endelig antidumpingtold på importen af håndbetjente palletrucks og væsentlige dele dertil med oprindelse i Folkerepublikken Kina efter en delvis interimsundersøgelse.
 

Tidligere udgivelser

Udgivelse 21 - Læs her
Udgivelse 20 - Læs her
Udgivelse 19 - Læs her
Udgivelse 18 - Læs her
Udgivelse 17 - Læs her
Udgivelse 16 - Læs her
Udgivelse 15 - Læs her
Udgivelse 14 - Læs her
Udgivelse 13 - Læs her
Udgivelse 12 - Læs her
Udgivelse 11 - Læs her
Udgivelse 10 - Læs her
Udgivelse 9 - Læs her
Udgivelse 8 - Læs her
Udgivelse 7 - Læs her
Udgivelse 6 - Læs her
Udgivelse 5 - Læs her
Udgivelse 4 - Læs her
Udgivelse 3 - Læs her
Udgivelse 2 - Læs her
Udgivelse 1 - Læs her