Fokus: EU Toldkodeks (UCC) - SKATs sikkerhedsstillelsesordning Se mail i ny fane
 
 
 
 
 
 
ToldNyt
Kære læser

Denne udgave af toldnyt byder på vigtige reminders til de virksomheder, som benytter GSP ordningen, og har bevilling som godkendt eksportør, idet disse virksomheder skal ansøge om bevilling som registreret eksportør inden 1. januar 2017. Herudover kan du i denne udgaves fokusartikel læse om de forventede nye promillesatser, som vil gøre sig gældende i forhold til deltagelse i SKATs sikkerhedsstillelsesordning.

Hvis du og dine kolleger ikke allerede har tilmeldt jer årets brush-up seminar, kan I stadig nå det på Toldseminar 2016, hvor også lokation for København nu er at finde. Alle deltagere modtager nærmere information på mail i ugen op til seminaret.

Rigtig god fornøjelse.
 
Med venlig hilsen,
Karin-Lis Sinding Jensen
 

Fokusartikel 9. november 2016

EU Toldkodeks (UCC) - SKATs sikkerhedsstillelsesordning

Det er i branchen et omdiskuteret emne, hvordan SKATs sikkerhedsstillelsesordning for så vidt angår potentiel toldskyld fremadrettet skal administreres. Vi har endnu ikke en endelig afklaring, men med Skatteministeriets forslag til ændring af toldbehandlingsbekendtgørelsen som netop er sendt i høring hos erhvervslivet, har vi om ikke andet fået en indikation af størrelsen på den bidragssats, som fremadrettet skal betales ved deltagelse i ordningen.
 
 
 
Tidligere artikler:
 

SKAT minder om nye krav for indehavere af bindende tariferingsoplysninger (BTO)

  • HUSK at BTO referencenr. pr. 14. november 2016, skal i importangivelsen i rubrik 44.2 med certifikatkoden C626, efterfulgt af det pågældende BTO-nummer. Formatet er indtil videre "DK-journalnummer”. Se SKATs meddelelse
 

VIGTIGT! GSP ordningen – REX (Registrerede eksportører)

  • Alle virksomheder der anvender GSP ordningen, og som har bevilling som godkendt eksportør, skal ansøge om at få en ny bevilling fra 1. januar 2017. Læs mere her
 

Import af træprodukter fra Indonesien kræver licens pr. 15. november 2016

  • EU og Indonesien har indgået en partnerskabsaftale, som betyder, at alle der importerer træprodukter fra Indonesien til EU fra denne dato, skal have en FLEGT licens. Kravet om FLEGT licens dækker en række produkter af træ. FLEGT licensen er en garanti for, at træet er lovligt fældet, og overholder EU's regler. I henhold til ordningen udsteder Indonesien en licens ved alle handler. Se Rådets afgørelse af 14. april 2014, samt SKATs meddelelse her
 

Fortolkning af begrebet åbenbar forsømmelighed

  • Generaladvokaten har i hans forslag til afgørelse i sag C-679/15 lagt op til, at fortolkningen af begrebet åbenbar forsømmelighed må forstås på den måde, at en juridisk person bliver ansvarlig for sine medarbejderes handlinger, forudsat at medarbejderen handlede inden for rammerne af de opgaver, han er betroet og/eller inden for sit ansvarsområde.
 

Partnerskabsaftale med EU og Sydafrika (toldkontingenter)

Rådet har godkendt midlertidig anvendelse af den økonomiske partnerskabsaftale mellem EU og Sydafrika. Aftalen anvendes fra 1. november 2016.

Ifølge aftalens bilag I er der fastsat en række toldkontingenter for Sydafrika. For at kunne anvende disse toldkontingenter kræves der en gennemførelsesforordning. Denne forordning forventes offentliggjort i EUT medio november.

Ifølge aftalen suspenderes Rådets forordning nr. (EF) 2793/1999 fra datoen for, hvor den midlertidige anvendelse af aftalen får virkning. Det betyder, at i taric er anvendelsen af toldkontingenter, der er fastsat i Rådets forordning (EF) 2793/1999, suspenderet fra og med 1. november 2016.

De nye toldkontingenter vises i taric, men kan ikke anvendes før, end gennemførelsesforordningen er offentliggjort. Toldkontingenterne kendes ved, at der under kolonnen for forordning er angivet C00229/16.

SKAT anbefaler, at man angiver varerne til tarifmæssig told og samtidig indsender rettelsesangivelse sammen med behørig dokumentation med anmodning om kontingenttoldbehandling. SKAT vil når gennemførelsesforordningen offentliggøres rette angivelserne. Se Rådets aftale (EU) 2016/1623
 

Antidumping og tillægstold

  • Kommissionen har givet meddelelse om, at der for de gældende antidumpingforanstaltninger over for importen af visse typer tilberedte eller konserverede citrusfrugter (mandariner osv.) med oprindelse i Folkerepublikken Kina, er ændret navn på en af de virksomheder, der er pålagt en individuel antidumpingtold. Se kommissionens meddelelse (2016/C 398/11)
 

Tidligere udgivelser

Udgivelse 22 - Læs her
Udgivelse 21 - Læs her
Udgivelse 20 - Læs her
Udgivelse 19 - Læs her
Udgivelse 18 - Læs her
Udgivelse 17 - Læs her
Udgivelse 16 - Læs her
Udgivelse 15 - Læs her
Udgivelse 14 - Læs her
Udgivelse 13 - Læs her
Udgivelse 12 - Læs her
Udgivelse 11 - Læs her
Udgivelse 10 - Læs her
Udgivelse 9 - Læs her
Udgivelse 8 - Læs her
Udgivelse 7 - Læs her
Udgivelse 6 - Læs her
Udgivelse 5 - Læs her
Udgivelse 4 - Læs her
Udgivelse 3 - Læs her
Udgivelse 2 - Læs her
Udgivelse 1 - Læs her