Fokus: Toldgodtgørelse - toldangivelsen erklæres ugyldig efter varernes frigivelse Se mail i ny fane
 
 
 
 
 
 
ToldNyt
Kære læser
 
I denne udgave af toldnyt byder vi bl.a. på en forholdsvis begrænset nyhedsrække samt vores vanlige fokusartikel, som denne gang sætter fokus på toldgodtgørelse i den situation, hvor man har angivet varerne til forkert toldprocedure.
 
Rigtig god læselyst!
 
Med venlig hilsen,
Karin-Lis Sinding Jensen
 

Fokusartikel 4. maj 2017

Toldgodtgørelse - toldangivelsen erklæres ugyldig efter varernes frigivelse

Vi ser i nærværende artikel nærmere på mulighederne for at opnå toldgodtgørelse, når toldangivelsen efter anmodning erklæres ugyldig efter frigivelse af varerne, f.eks. hvis varerne er blevet angivet til en forkert toldprocedure, hvorved der er opstået toldskyld, selvom varerne tilsigtet skulle have været angivet under en suspensionsprocedure, hvorefter der ikke ville være opstå toldskyld. Det kan f.eks. være en situation, hvor varerne skulle have været angivet til oplæggelse på toldoplag, men ved en fejl i stedet bliver angivet til fri omsætning.
 
 
 
Tidligere artikler:
 

Alternativ dokumentation for at varerne har forladt EU´s toldområde

  • Af forskellige årsager bliver eksport-/reeksportangivelser ikke i alle tilfælde afsluttet med udpassageattest, når varerne forlader EU´s område. Eksportøren har i sådanne situationer mulighed for på eget initiativ at fremlægge alternativ dokumentation for, at varerne har forladt EU´s område. SKAT præciserer i et nyhedsbrev, hvilke dokumenter de anser for at være tilfredsstillende dokumentation for varernes udførsel. Se SKATs nyhedsbrev
 

Indsigelse mod ansøgte toldkontingenter og kontingenter pr. 1. januar 2018

  • Du kan på kommissionens hjemmeside se for hvilke varekoder, der er søgt suspension og kontingent. Hvis din virksomhed producerer tilsvarende eller lignende varer, kan det være relevant at gøre indsigelse mod en eller flere ansøgninger om toldsuspension eller toldkontingent. Der er også mulighed for at gøre indsigelse mod en eksisterende toldsuspension eller et eksisterende toldkontingent. Se nærmere beskrivelse af, hvordan man fremsætter sin indsigelse her
 

BREXIT

Storbritannien indgav den 29. marts 2017 officiel anmodning om af udtræde af EU, men er dog fortsat fuldgyldigt medlem af EU.
 
Det Europæiske Råd bestående af EU medlemslandenes stats- og regeringschefer har den 29. april 2017 vedtaget overordnede retningslinjer, som skaber rammerne for forhandlingerne med Storbritannien, ligesom de på mødet har fastlagt de overordnede holdninger og principper som danne grundlag for EU's tilgang til forhandlingerne.
 
Herefter skal medlemslandenes udenrigsministre i Rådet formelt vedtage afgørelsen om at indlede forhandlingerne med Storbritannien, hvilket forventes at ske den 3. maj 2017. Rådet skal også vedtage såkaldte forhandlingsdirektiver om substansen i forhandlingerne, ligesom Rådet vil udpege Europa-Kommissionen som forhandler på EU's vegne med chefforhandler Michel Barnier i spidsen. Selve forhandlingerne forventes at vare ca. 18 måneder.
 
Både EU og Storbritannien er tilsyneladende enige om, at det er vigtigt hurtigt at få afklaret de fremtidige forhold for de EU-borgere, der bor i Storbritannien, samt de britiske borgere der bor i de øvrige EU-lande. Der er også enighed om, at spørgsmålet om grænseforholdene mellem Storbritannien og Irland skal afklares hurtigt.
 
Der hvor der er uenighed, er bl.a. spørgsmålet om forhandlingsforløbet, hvor Storbritannien ønsker at forhandle vilkårene for udtrædelsen af EU parallelt med forhandlingerne om de fremtidige relationer mellem EU og Storbritannien, ønsker EU, at der er opnået tilstrækkelige fremskridt med hensyn til vilkårene for udtrædelsen, herunder Storbritanniens økonomiske forpligtigelser, før der kan blive tale om forhandlinger om de fremtidige relationer.
 

Tarifering

Det er vigtigt altid at være opdateret på nye tariferingsudtalelser, forordninger og afgørelser, som kan ændre tariferingen for jeres eller jeres kunders varer. SKAT kan efteropkræve tariferingsmæssig told 3 år tilbage, hvis man ikke selv tilretter sin tarifering i overensstemmelse med nye tariferingsforordninger.

Husk også at bindende tariferingsoplysninger (BTO) ophører med at være gyldige, såfremt den ikke længere er i overensstemmelse med toldnomenklaturen som følge af de vedtagne tariferingsforordninger.

Tjek derfor om nedenstående vedrører varer som I importerer:
  • EU-Domstolen har i sag C-51/16 fastslået, at KN position 9021 skal fortolkes således, at positionen omfatter medicinske implantatskruer, hvis disse produkter har karakteristika, der i deres fremstillingsmåde og deres særlige funktion samt ved deres omhyggelige fremstilling og deres store nøjagtighed adskiller dem fra almindelige produkter. Særligt den omstændighed, at medicinske implantatskruer kun kan indsættes i legemet ved hjælp af særligt medicinsk værktøj og ikke med almindeligt værktøj, udgør et kendetegn, der skal tages i betragtning med henblik på at adskille disse medicinske implantatskruer fra almindelige produkter.
 

Antidumping

  • Kommissionen har indført en endelig antidumpingtold på importen af visse endeløse filamenter af glasfibervarer (toldtariffens pos. 7019 11 00 00, 7019 12 00 21, 7019 12 00 22, 7019 12 00 23, 7019 12 00 25, 7019 12 00 39 og 7019 31 00) med oprindelse i Kina efter en udløbsundersøgelse. Se kommissionens gennemførelsesforordning (EU) 2017/724
  • Europa-Kommissionen har givet meddelelse om adresseændring for en virksomhed, som er fritaget for told i forbindelse med de gældende antidumpingforanstaltninger over for importen af tovværk og kabler af stål med oprindelse i Kina, som blev udvidet til at omfatte importen af tovværk og kabler af stål afsendt fra bl.a. Korea, uanset om varen er angivet med oprindelse i Korea eller ej. Se kommissionens meddelelse 2017(C122/05)
 

Tidligere udgivelser

Udgivelse 32 - Læs her
Udgivelse 31 - Læs her
Udgivelse 30 - Læs her
Udgivelse 29 - Læs her
Udgivelse 28 - Læs her
Udgivelse 27 - Læs her
Udgivelse 26 - Læs her
Udgivelse 25 - Læs her
Udgivelse 24 - Læs her
Udgivelse 23 - Læs her
Udgivelse 22 - Læs her
Udgivelse 21 - Læs her
Udgivelse 20 - Læs her
Udgivelse 19 - Læs her
Udgivelse 18 - Læs her
Udgivelse 17 - Læs her
Udgivelse 16 - Læs her
Udgivelse 15 - Læs her
Udgivelse 14 - Læs her
Udgivelse 13 - Læs her
Udgivelse 12 - Læs her
Udgivelse 11 - Læs her
Udgivelse 10 - Læs her
Udgivelse 9 - Læs her
Udgivelse 8 - Læs her
Udgivelse 7 - Læs her
Udgivelse 6 - Læs her
Udgivelse 5 - Læs her
Udgivelse 4 - Læs her
Udgivelse 3 - Læs her
Udgivelse 2 - Læs her
Udgivelse 1 - Læs her